«Українські кібервійська» за три роки заблокували 173 сайти терористів

З червня 2014 року по лютий 2017 року волонтерська спільнота закрила 141 сайт терористів, 10 кримських державних сайтів та ще 30 заблокувала.

Деякі з сепаратистських сайтів розміщували на своїх ресурсах персональні дані українців.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив засновник волонтерської спільноти «Українські кібервійська» Євген Докукін, пише detector.media.

«За червень 2014 – січень 2017 всього ми закрили 141 сайт. Також ми закрили 10 кримських державних сайтів, в листопаді 2015-го –  belogorsk.crimea.ua, в грудні 2015-го –  dzhankoi-rada.gov.ua та krp-rada.gov.ua (які ми відібрали від сепаратистської кримської влади). Це окрема операція «Крим – це Україна». За січень ми закрили сайт терористів ukrobaza.ru. На ньому розміщувалися персональні дані українців і через взлом та постійні блокування ми змусили їх закрити сайт» – написав він.

Як повідомляє Докукін, всього закрито 142 сайти терористів, а разом із заблокованими – 173. Крім того, закрито сотні сторінок на сайтах і блогах з персональними даними українських патріотів , а також державний сайт svk.gov.ua, що був захоплений терористами. Дані сайти закривалися через скаргу хостинг чи домен провайдерам.

«А також сприяли, щоб СБУ закрила окуповані державні сайти в жовтні 2015-го –  bryanka-rada.gov.ua, в листопаді – snezhnoe-rada.gov.ua, krasnodon-pfu.gov.ua, krasnodon-rada.gov.ua, в березні 2016-го –  brda.gov.ua, lenrada.gov.ua, brs.gov.ua та vikc.gov.ua. Протидіємо захопленню державних сайтів на Донбасі та Криму», – повідомив він.

На своїй сторінці у Facebook заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін прокоментував роботу кібервійськ: «Щодо блокування сайтів терористів. Фактично, таке блокування вже давно відбувається за ініціативи окремих волонтерів як Євген або патріотично налаштованих власників та керівників українських провайдерів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: