Волинець заявив про зникнення 10 метрів кабелю з шахти «Степова»

Після огляду місця трагедії експертною, державною та іншими відомчими комісіями було виявлено, що до відпускної лебідки було задіяно кабель, що не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті «Степова».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Що важливо 10 метрів цього кабелю просто зникло на стику лави та конвеєрного 119 штреку. На мою думку, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії», – написав Волинець.

Він переконаний, що науково-технічний центр у  Львові, погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві та прилеглих виробках, допустив помилку.

«Цим і було закладено міну уповільненої дії, що спрацювала в момент збігу двох факторів: високий рівень метану та наявність іскри. На моє припущення, деякі шахтарі загинули внаслідок утворених газів після горіння метану. Сподіваюся, що в найближчий час відбудеться урядова комісія, де ми зможемо почути, коли будуть виплачені кошти постраждалим внаслідок аварії та сім'ям загиблих», – додав Михайло Волинець.

Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова», яка належить до ДП «Львіввугілля», стався вибух метано-повітряної суміші. Загинули 8 гірників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: