Посол Євросоюзу прогнозує скасування віз для українців до кінця червня

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі прогнозує, що безвізовий режим України з Європейським Союзом набуде чинності до кінця червня.

Таким чином дипломат відповів на питання, чи не будуть висунуті заперечення щодо надання Україні безвізового режиму з огляду на президентські вибори у Франції, перший тур яких відбудеться 23 квітня.

«Я сподіваюсь, що ні. В принципі, рішення вже було прийнято у Брюсселі і зараз все виконується відповідно до плану. Безвізовий режим повинен набути чинності до кінця червня. Повинен», - заявив Мінґареллі.
Також посол поінформував про вимоги, яких українці з біометричними паспортами мають дотримуватися при перетині кордону країн Шенгенської зони після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

«До них будуть ставитися як до будь-яких громадян третіх країн (не членів ЄС). Тому якщо представники прикордонного контролю матимуть деякі сумніви, вони можуть поставити декілька запитань про оплату будь-яких місць проживання, чи мають вони достатню кількість коштів з собою, і якщо вони не зможуть довести це, як у випадку з будь-яким громадянином з третіх країн, їм можуть відмовити у в’їзді. Але їх розглядатимуть як громадян з будь-якої третьої країни, яка має безвізовий режим з ЄС», - заявив Мінґареллі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: