Львівська поліція розшукує хуліганів, які осквернили польські пам'ятники

PM806image002

За фактами розмалювання польських пам'ятників на Львівщині поліція відкрила кримінальні провадження. Дії зловмисників кваліфіковані слідчими як хуліганство.

За фактами розмалювання польських пам'ятників на Львівщині поліція відкрила кримінальні провадження. Дії зловмисників кваліфіковані слідчими як хуліганство.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до скоєння правопорушень.

«Сьогодні, 12 березня, працівники Бродівського відділення поліції отримали інформацію з соціальних мереж про те, що вночі у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни», — йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Читайте також: Глава МЗС Клімкін натякнув на «російський слід» в актах вандалізму у Львові

За такою ж статтею Кримінального кодексу України відкрили провадження працівники Франківського відділу поліції. 11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Обидва пам’ятники вже відчищені, пошкоджень на них не виявлено. Правоохоронці вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до скоєння правопорушень. Проводяться слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: