Вища рада правосуддя вперше дозволила арештувати суддю

UVnBhO4e

У неділю, 12 березня, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генеральної прокуратури про утримання під вартою судді Суворовського районного суду міста Одеси Костянтина Бобовського

, передає Громадське.

Його підозрюють у вимаганні та бажанні отримання неправомірної вигоди за рахунок учасників справи, яку він веде.

Прокуратура просить про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки слідство вважає, що він може чинити тиск на свідків і користуватися зв'язками в правоохоронних органах з метою уникнення правосуддя. Крім того, прокуратура підозрює, що суддя може спотворити або знищити докази по справі і чинити тиск на суддів, на яких перерозподілено справу, в якій Бобовського підозрюють у вчинені неправомірних дій. Також є оперативні дані, що суддя може виїхати за кордон і переховуватися від органів слідства.

Варто відзначити, що це перший випадок, коли Вища рада правосуддя розглядала питання надання згоди на отримання судді під вартою, оскільки до початку реформи судочинства питання недоторканості суддів було в компетенції Верховної Ради.

Вища рада правосуддя почала працювати 12 січня цього року, і це перша справа, яку їм передала прокуратура про згоду на утримання судді під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: