Нові «мандри» львівського сміття: тепер непотріб виявили біля Кривого Рогу

original-066fc84feb43f5bf7fa2588d8a4b6542

До Кривого Рогу намагались ввезти дві фури, завантажені сміттям зі Львова.

Інформацію про це в неділю підтвердили в Криворізькій міській раді, передає Радіо Свобода.

За даними заступника міського голови Олександра Катріченка, інцидент стався увечері в суботу: дві 20-тонні вантажівки з львівськими номерами, вщерть заповнені твердими побутовими відходами, поліція затримала в районі Криничок.

Як зазначив посадовець, після огляду документів з’ясувалось, що сміття прямувало зі Львова, місцем доставки зазначався Кривий Ріг.

Водночас у мерії Кривого Рогу повідомили, що з вересня 2016 року, згідно з рішенням сесії міськради, в місті діє заборона на утилізацію сміття немісцевого походження.

За даними поліції, фахівці санепідслужби мають скласти необхідні акти, після чого фури зі сміттям супроводять за межі області.

У минулий понеділок, 6 березня, стало відомо, що на Дніпропетровщині, у Петриківському районі, поліція зупинила 11 фур з побутовими відходами зі Львова. За даними Петриківської райдержадміністрації, фури заїхали самочинно, адже район не має ніяких угод на утилізацію сміття зі Львова.

2016 року на Дніпропетровщині відбулась низка акцій протесту місцевих жителів проти звезення до області твердих побутових відходів зі Львова.

12 вересня 2016 року невдоволені жителі околиці Дніпра – Діївки – перекрили трасу на Кривий Ріг, протестуючи проти використання сміттєзвалища поблизу їхнього мікрорайону для утилізації побутових відходів зі Львова.

Схожа ситуація склалась і в Синельникові Дніпропетровської області: там жителі теж протестували про звезення на їхніх полігон сміття зі Львова. Міська рада Синельникова своїм рішенням заборонила утилізацію сміття зі Львова на місцевому полігоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: