У Шотландії анонсували другий референдум щодо проголошення незалежності

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен анонсувала другий референдум щодо виходу зі складу Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і проголошення незалежності

.

Про це повідомляє британське видання The Independent.

Стерджен сказала, що уряд Великої Британії «не просунувся навіть ні на дюйм в досягненні компромісу та домовленості» з урядом Шотландії через ситуацію з виходом Британії зі складу Європейського Союзу. На її переконання, навіть якщо і вдасться досягти «певної хорошої угоди», то вона буде «значно поступатися» статусу кво.

 

«Якщо Шотландія може бути проігнорована у такому важливому питанні, як ЄС і єдиний ринок, тоді ясно, що наш голос може бути проігнорованим у будь-який час і з будь-якого питання», - наголосила Стерджен.
Вона зазначила, що голосування може відбутися між осінню 2018 та весною 2019 років. Це, за її словами, може статися перед тим, поки не буде «занадто пізно, але після того, як умови Brexit будуть відомими».
Також перший міністр Шотландії повідомила, що звернеться до уряду Британії за дозволом провести референдум. Але також, за її словами, необхідно буде зважити на волю парламенту Шотландії з цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: