В’ятрович засудив акти вандалізму на Львівщині

PM806image002-e1489335532557

Активно засуджувати акти вандалізму як в Україні, так і в Польщі закликав історик, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Про нас і тих, що хочуть говорити від нашого імені. Плюндрування могил чи пам'ятників в Польщі серед білого дня, на камеру, хизування цим в Інтернеті, свідками чого ми стали минулого року - огидне. Але не менш огидним є робити таке ж серед ночі, ховаючись від людей, аби потім приписати це їм - так це відбувається в Україні. В обох випадках потрібні активні дії правоохоронців та спецслужб для покарання за вчинений вандалізм та упередження наступного. Але ще більше потрібне активне засудження таких дій суспільствами в обох країнах. В першому з випадків така позиція може зупинити помічених вандалів, в другому - зробити їх роботу безглуздою», – написав на своїй сторінці у Фейсбук В’ятрович.

Нагадаємо, 12 березня, у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни полякам. А 11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: