Львівська міськрада засудила силовий розгін блокувальників

IMG_2979

Львівська міська рада прийняла заяву щодо силового розгону блокувальників.

За її проект проголосували 54 депутати, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Силові методи не виправдує ні "турбота" про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність зняття блокади для запровадження точкових санкцій проти Росії з боку ЄС», - йдеться у заяві.

Депутати вимагають невідкладно назвати тих хто віддав злочинний наказ та публічно покарати винних; негайно припинити застосування сили щодо учасників блокади; ухвалити закон про визнання територій підконтрольних «ЛНР» і «ДНР» окупованими; прийняти постанову про утворення тимчасової слідчої комісії ВР з питань перевірки всіх аспектів поставки товарів робіт і послуг на тимчасово окуповані території; заборонити торгівлю російськими товарами в Україні; взяти під контроль держави України стратегічні об'єкти; які перебувають в руках російського капіталу, а також націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.

Додамо, що на позачергових сесіях обласні ради Івано-Франківської та Чернівецької областей ухвалили звернення на підтримку учасників блокади торгівлі із окупованими територіями та вимагали звільнити голову МВС Арсена Авакова та заступника керівника Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, яких депутати вважають винними у силовому розгоні редуту активістів на Донбасі.

Зокрема, у Чернівцях депутати облради підтримали рішеннясесії міської ради, яка відбулась вночі 13 березня. У рішенні обласні народні обранці наголосили, що вимагають покарати керівництво МВС та Нацполії України, Антитерористичного центру при СБУ за розгін учасників блокади у Кривому Торці, звільнити блокувальників з-під варти, припинити торгові відносини з ОРДЛО та визнати ці територіх окупованими.

В Івано-Франківську сесія відбулась просто неба, на майдані перед будівлею обласної ради, на якій депутати ухвалили звернення до Кабміну, Верховної Ради та до президента України щодо виконання вимог учасників протестних акцій та мирного врегулювання ситуації. Обранці також вимагали звільнення Авакова, Аброськіна та Малікова із займаних посад.

Нагадаємо, учора редут на залізничній станції «Кривий Торець» в смт Щербинівка Торецької міськради Донецької області захопили співробітники Служби безпеки України та Корпусу оперативної раптової дії (КОРД) Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: