Поліція нагородила дівчат, які врятували життя своєму другові

Сьогодні, 14 березня, дві школярки зі Стебника – Марта Кулик та Софія Сидор отримали нагороди за те, що допомогли поліцейським врятувати 13-річного школяра, котрий намагався звести рахунки з життям, стрибнувши з даху багатоповерхівки.

Про це інформує Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Нагороди, планшети « IPAD» та подяки, дівчаткам вручив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа. На церемонію вручення школярки приїхали до Львова разом зі своїми мамами, пані Ольгою та пані Оксаною, яким очільник поліції Львівщини вручив квіти та подякував за виховання доньок.

«Вчора відбувся феномен – на допомогу поліції прийшли двоє дівчаток, котрі, ризикуючи власним життям, допомогли врятувати свого товариша. Вони йшли на дах дев’ятиповерхового будинку спілкуватися з ним, не знаючи яка буде у нього реакція – чим усе закінчиться. Я дякую вам від імені керівництва Національної поліції України та особисто від себе за ваш вчорашній подвиг. Творіть і надалі в житті добро! Окрема подяка присутнім тут мамам – немає добрих дітей без добрих батьків», - звернувся до школярок та їх мам Валерій Середа.

Дівчатка розповіли про свої емоції та про те, як вони прийняли рішення допомогти врятувати життя своєму товаришу. За їх словами, раніше хлопець був відкритим і охоче спілкувався, проте останнім часом було видно, що у нього є якісь проблеми – він став більш замкнутим.
«Я знала, що у нього є фейкова сторінка у соцмережі і у той день він надіслав мені повідомлення, з якого я зрозуміла, що він збирається покінчити з життям. Там була ще й фотографія, де було видно, що він стоїть на даху будинку. Коли я це побачила то зрозуміла, що повинна рятувати його і побігла до цього будинку. Потім поліція мене провела на дах, і я просила його цього не робити. Ми розмовляли 45 хвилин, а потім поліцейський знайшов момент, підхопив його і відтягнув від краю даху», - розповіла Марта.

Матір дівчинки, пані Оксана, також поділилась своїми емоціями.
«Я лише сьогодні почала усвідомлювати, що ж сталось і чим це могло завершитись. Сьогодні зранку падав дощ – і як добре, що дощу не було вчора і дах був сухим. Будь-яка дрібниця – і могло статись непоправне. Про те, що моя донька розмовляє з цим хлопцем на даху, я взнала пізніше. Я працюю в школі і якраз вела урок. Я була впевнена, що моя дитина теж на уроці. Коли я дізналася, що вона там, я злякалася за свою дитину. Про те, що відбувається мені телефоном розповідали рятувальники», - розповіла мама Марти.

Нагадаємо, що в Дрогобицький відділ поліції 13 березня близько 12.00 надійшло повідомлення про те, що в місті Стебник школяр піднявся на дах дев’ятиповерхового будинку і намагається скоїти самогубство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: