«Ручняка не було», - Гірняк про конкурс мікропроектів

IMG_4919

У Львівській обласній раді оголосили потенційних переможців цьогорічного конкурсу мікропроектів.

Як розповів заступник голови облради Володимир Гірняк з 1300 зареєстрованих заявок експерти обрали 543 кращі проекти, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Потреба в співфінансуванні з обласного бюджету становить 154 млн гривень, з яких на сьогодні у нас є 60 мільйонів гривень. Конкурсна рада ухвалила рішення звернутися до керівництва облради та облдержадміністрації щодо збільшення фінансування програми додатково на як мінімум 10 мільйонів гривень», – заявив  Володимир Гірняк.

«Цьогорічні проекти є якісні, розвиткові та концептуальні, про що свідчать надзвичайно високі бали, зокрема, у таких пріоритетах  як освітня галузь, вуличне освітлення, інші пріоритети», - додав начальник відділу з питань  реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та зовнішньоекономічної діяльності ЛОР Іван Собко.

Затверджені результати конкурсу будуть у квітні після того як районні ради приймуть рішення про співфінансування Найбільше мікропроектів подали у галузі освіти (ремонт, утеплення шкіл, садочків) – 119 проектів-переможців конкурсу; інші пріоритети – 88 мікропроектів, вуличне освітлення – 69 проектів, заклади охорони здоров’я – 65, Народні доми – 64, ДНЗ – 58.

«Дуже здивували Сколівський, Перемишлянський і Старосамбірський район. Сколівський район дуже добре постарався і згуртував небюджетний внесок. Перемогли райони, де спонсори і громада дали найбільше своїх коштів. Умови конкурсу чіткі. Хто найбільше залучить спонсора, де найбільше долучиться громада, де громада буде виконувати роботи… Городоцький район має фонд – йому легше. Є спонсор, фонд, який, можливо, допоміг. Але є території, які не мають цього. Цього року, щоб не монополізувати ситуацію, ми розбили небюджетний внесок таким чином: спонсор, громада, робота і матеріали. Щоб не було, що спонсор прийшов, поклав 30 тисяч і переміг», – розповів Іван Собко.

«Не було жодного «ручняка». Усе як визначили експерти. Були питання у депутатів обласної ради щодо конкретних проектів. Публічно експерти, секретаріат дадуть відповіді на ці запитання», - додав Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: