Львів'янам повернули автобуси, які через аферу недоотримало АТП-1

IMG_1955

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

Детальніше про схему, через яку з бюджету могло зникнути понад 67 мільйонів гривень, ми вже писали тут.

«Мало не з перших днів розслідування кримінального провадження стосовно можливої розтрати керівництвом комунального підприємства Львівської міської ради десятків мільйонів гривень, що були виділені на послуги перевезення у м. Львові, знаходилось на слуху громади та місцевих ЗМІ. Раніше ми це не коментували, аби не зашкодити слідству. Тож тепер хочу розповісти перші деталі справи», - пише Олег Сенюк.

«2 вересня 2016 року між комунальним підприємством Львівської міської ради та суб’єктом підприємницької діяльності укладено договір на поставку 55 автобусів марки «Електрон». Ціна договору склала понад 280 млн. грн. Першу партію автобусів у кількості 25 од., начебто, поставлено до комунального підприємства в кінці січня 2017 року.

Фактично поставлено лише 10 автобусів, а решту транспортних засобів заводом-виробником не надано. Це при тому, що було складено та підписано відповідні акти прийому-передачі на всю кількість та виготовлено технічні паспорти.

У подальшому, на підставі вказаних підроблених документів, в Регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зареєстровано 15 автобусів без фактичної їх наявності. За вказаним фактом військовою прокуратурою Західного регіону України зареєстровано кримінальне провадження. На даний час проведено ряд необхідних слідчих дій з метою встановлення всіх обставин справи, призначено експертизи, проведення яких триває.

Метою цього кримінального провадження є не лише притягнення до відповідальності винних осіб, а й повернення громаді Львова автобусів, що були придбані за кошти місцевого бюджету.

Власне, другого пункту ми вже досягли: 15 автобусів, яких не вистачало, завод-виробник уже виготовив і сьогодні-завтра поставить до комунального підприємства для подальшого курсування маршрутами м. Львова. Окрім того, запобігли незаконному списанню державних коштів і затягуванню з поставкою такого необхідного для мешканців громадського транспорту. Тепер за нами виконати ще перший пункт.

Усе по Закону. Винні відповідатимуть в суді. Про послідуючі деталі та результати досудового розслідування громадськість буде повідомлено згодом», - написав прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: