21 березня на Львівщині стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017»

unnamed

Поряд з початком лісокультурних робіт лісівники Львівщини вже протягом 12 років поспіль, під егідою Державного агентства лісових ресурсів України, проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках».

 

Про це інформує прес-служба Львівського ОУЛМГ.

Усі бажаючі отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до процесу садіння дерев.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках-2017» проводиться з 21 березня (Міжнародний день лісів) по 15 квітня (День Довкілля). Учасниками Акції є учнівська та студентська молодь, представники громадських організацій, громадськості, органів влади, засобів масової інформації.

Головною метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Лісівники з неабияким завзяттям організовують та проводять заходи з посадки лісу, озеленення та благоустрою парків, алей, територій навчальних закладів, сіл, міст районів. Крім головного заходу Акції – створення лісових насаджень, будуть проводитись інформаційно - роз’яснювальні заходи: уроки знань про ліси, пізнавальні екскурсії, зустрічі з учнівською та студентською молоддю та різноманітні конкурси.

З цією метою розроблено узагальнений «План проведення заходів підприємствами Львівського ОУЛМГ у рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Слід відзначити, що лісівникам суттєву допомогу у реалізації цих заходів надають учні та вчителі шкільних лісництв, а також небайдужі громадські активісти.

У рамках Акції заплановано:

- посадка лісів за участі громадськості, учнівської молоді, представників органів влади та ЗМІ (на площі близько 200га буде висаджено понад 120тис. шт. саджанців);

- озеленення територій шкіл, міст, сіл районів, доповнення породного складу парків та алей;

- проведення майстер-класів з садіння лісу, живцювання, щеплення деревних порід, посіву лісового насіння на базі держлісгоспів області;

- проведення виховних годин для учнів молодших класів та лекцій на природоохоронну тематику у 100 школах області;

- проведення конкурсів для шкільної молоді на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс» на рівні державних лісогосподарських підпрємств;

- проведення обласного конкурсу на краще шкільне лісництво;

- проведення місцевих Акцій «Отчий ліс», «Посади калину – символ

України».

Більш детально з основними заходами Акції, часом і місцем посадки, можна ознайомитись у «Орієнтовному плані проведення заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2017» підприємствами Львівського ОУЛМГ», який розміщено на сайті обласного управління.

Плани заходів Акції також будуть розміщені на сайтах державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ. Щоб долучитися до заходів Акції необхідно звернутися безпосередньо до лісгоспу або до обласного управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: