Ганущин пояснив, чому Львівська облрада прийняла «лайтове» звернення щодо блокади

З остаточного тексту заяви Львівської облради щодо блокади були вилучені всі прізвища.

У попередніх проектах містилися вимоги відставки міністра внутрішніх справ Авакова та керівника Антитерористичного центру СБУ Малікова, але депутатські думки з цього приводу розділилися. Про це під час брифінгу заявив голова облради Олександр Ганущин.

«Насамперед це стосувалося керівника АТЦ, якого багато людей знають особисто, знають його бойовий шлях в зоні і навантаження, яке сьогодні на ньому лежить і вважали це нелогічним. Щоб не робити одних білими, а інших чорними, було вирішено забрати всі прізвища», – заявив Олександр Ганущин.

Під час обговорення проекту звернення представники низки фракцій виявили незадоволення обтічними формулюваннями, які були запропоновані. Так, депутат Михайло Низкогуз обурився тим, що текст звернення занадто м'який.

«Не сказано, чиїм силами здійснювали розгін блокади та наслідки його. Нічого немає про причини блокади і роль олігархів. Нічого не сказано про повернення до методів Януковича та Захарченка. Не сказано про засудження силового розгону. Натомість підноситься роль РНБО, що є окозамилюванням», – заявив депутат.

Втім після довгих переговорів було прийнято більш нейтральне звернення, яке погодили усі голови фракцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: