Інспекція з архбудконтролю ЛМР виявила ряд порушень на об'єкті будівництва у парку «Знесіння»

Інспекція з архбудконтролю ЛМР провела перевірку об’єкта будівництва на вулиці Довбуша, 15.

В процесі проведення позапланової перевірки встановлено, що ТзОВ «Архібуд» здійснюється будівництво готельно-рекреаційного комплексу на вул. Довбуша, 15 у м. Львові на підставі дозволу на виконання будівельних робіт від 26.05.2011 р. зареєстрованого за № ЛВ 11411000653, який виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області.

Відповідно до плану зонування території міста Львова, Личаківський адміністративний район, земельна ділянка на якій здійснюється будівництво ТзОВ «АрхіБуд» належить до зони об’єктів природно-заповідного фонду.

На момент проведення повторної позапланової перевірки замовником здійснено вириття котловану та залиття фундаменту, бетонної подушки.

Для перевірки надано проектну документацію, однак не надано розрахунку категорії складності об’єкту будівництва, журнал авторського нагляду, журнал загальних робіт, виконавчу документацію, технічні умови, наказ про затвердження проектної документації, акт передачі проектної документації. Відтак Інспекцією було скеровано відповідну вимогу про надання зазначених документів.

Також перевіркою встановлено, що техніко-економічні показники в поданій проектній документації не відповідають позитивному висновку комплексної державної експертизи та містобудівним умовам та обмеженням забудови земельної ділянки.

В жодних наданих документах не зазначено про категорію складності об’єкта будівництва.

Замовником ТзОВ «АрхіБуд» на виконання вимоги Інспекції про надання документів необхідних для здійснення державного архітектурно-будівельного контролю представлено «Визначення класу наслідків (відповідальності) та категорії складності проекту готельного-рекреаційного комплексу за адресою м. Львів вул. Довбуша, 15». Відповідно до поданого розрахунку, за критеріями загальних вимог ДБН В.1.2-14:2009, кожен з корпусів готелю та підземна автостоянка як окремі будинки та будівлі, відносяться до класу наслідків (відповідальності) СС2. При цьому відповідно до наведених розрахунків, комплекс у цілому належить до класу наслідків (відповідальності) СС3 та V категорії складності.

Відтак Інспекцією було виявлено ряд порушень вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності на вказаному об’єкті будівництва, однак враховуючи те, що Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові не наділена повноваженнями щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю щодо об’єктів будівництва віднесених до V категорії складності, Інспекцією скеровано наявні матеріали перевірки в Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області з метою проведення перевірки та вжиття відповідних заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

Додамо, що 17 березня о 10:00 продовжиться слухання справи у Господарському суді Львівської області проти будівництва у парку Знесіння компанією “Архібуд”.

Як ми писали раніше, львів’яни влаштували акцію під стінами ЛМР, аби зупинити будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: