Латвія засуджує незаконну анексію Криму та виступає за територіальну цілісність України

Латвія разом з міжнародною спільнотою продовжує засуджувати незаконну анексію Росією Криму і виступає за територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті зовнішньополітичного відомства Латвії.

«16 березня 2014 року в рамках свого сценарію незаконної анексії Росія провела незаконний референдум про приєднання Криму до Російської Федерації. Тільки через два дні, 18 березня, було підписано угоду з представниками самопроголошеної республіки Крим і міста Севастополя про «приєднання» Криму до Російської Федерації. Цим актом Росія відкрито ігнорувала свої міжнародні зобов`язання і грубо порушила норми міжнародного права», - сказано у заяві.

У відомстві нагадали, що 13 березня Латвія разом з іншими країнами-членами ЄС підтримала продовження окремих обмежувальних заходів. «Вони були встановлені щодо осіб і компаній, які своїми діями підривали або загрожували територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Ці обмежувальні заходи ЄС включають заморожування активів і заборони на в’їзд», - йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслюють, що незаконна анексія особливо негативно позначилася на становищі в сфері дотримання прав людини і основоположних свобод в Криму. «Обмеження цілеспрямовано спрямовані проти кримських татар і етнічних кримських українців. Особливу тривогу викликають політично мотивовані судові переслідування, насильство і залякування, незаконні арешти, тортури і жорстоке поводження з ув`язненими, обмеження свободи слова, зібрань і віросповідань», - наголошується в заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: