Силовики беруть під контроль усі залізничні та автошляхи на лінії розмежування з ОРДЛО

PM747image001

З метою підготовки до виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України» поліція Донеччини створює систему контролю на залізничних та автошляхах.

  В районі селища Верхньоторецького  відкрився додатковий блокпост.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Донецькій області.

На новому блокпості будуть цілодобово нести службу співробітники поліції та Нацгвардії. Таким чином, на законних підставах узято під контроль шляхи, які особи використовували для поставок товарів на окуповану територію.

Серед основних напрямків: залізничний шлях Костянтинівка - Новгородське (ст.Фенольна) - Верхньоторецьке-Ясинувата, а також автомобільні траси між Костянтинівкою, Торецьком та нині окупованою Ясинуватою.

Додаткові стаціонарні блокпости відкриються по всій лінії розмежування у ключових транспортних вузлах. Крім того, траси та другорядні дороги патрулюватимуть мобільні групи поліції.

В рамках стоп-контролю правоохоронці здійснюватимуть перевірки документів громадян та огляд транспорту. Крім того, вживатимуться контрдиверсійні заходи з метою попередження терактів, протидії трафіку зброї, боєприпасів та вибухівки, затримання учасників незаконних збройних формувань та злочинців, які перебувають у розшуку.

Згідно з рішенням РНБО на Нацполіцію спільно з Національної гвардією за участі СБУ покладаються наступні функції:

припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення залізничними і автомобільними шляхами,

створити умови для залучення громадського контролю щодо виконання цього рішення,

вжити додаткових заходів щодо зміцнення громадської безпеки, протидії терористичним і диверсійним проявам, спробам порушення громадського порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: