У Львові мотоциклістів вчитимуть надавати домедичну допомогу

320227_original
Фото ілюстративне

Учасники клубу мотолюителів «LIONS MC UKRAINE» започатковують соціальний проект «Збережи життя», у рамках якого мотоциклістів вчитимуть надавати домедичну допомогу.

18 березня у Львові стартує соціальний проект «Збережи життя». Організатори — клуб «LIONS MC UKRAINE» — зазначають, що він націлений на те, щоби навчити якомога більше байкерів та мотолюбителів правилам надання домедичної допомоги.

Олег Дудурєв, керівник проекту «Збережи життя», учасник клубу «LIONS MC UKRAINE». Фото: Львівський прес-клуб

«Зараз починається мотосезон, відтак, можна очікувати на те, що буде траплятися багато ДТП. Дане питання в Україні стоїть дуже гостро, оскільки разом зі снігом зійшов і асфальт, а це підвищило небезпеку руху на дорогах, — пояснює Олег Дудурєв, керівник проекту, учасник клубу «LIONS MC UKRAINE». — Тому ми і започатковуємо проект «Збережи життя», який навчить байкерів і мотоциклістів, як діяти у разі ДТП чи іншої критичної ситуації».

За словами організаторів, навчатиме любителів мотоциклів інструктор Європейської ради реанімації, лікар-анастезіолог Іван Мигаль.

Вальдемар Надіжко, лікар, учасник клубу «LIONS MC UKRAINE». Фото: Львівський прес-клуб

«Це не буде суто теоретичне заняття. Ми будемо тренуватися з використанням якісних манекенів, буде практичне відпрацювання навичок закритого масажу серця, штучного дихання — тих речей, якими повинен володіти кожен, хто знаходиться на місці ДТП», — зазначає Вальдемар Надіжко, лікар та учасник клубу.

Кількість учасників одного тренінгу лімітована — 12-13 осіб. Наразі заняття орієнтовані на байкерів — їх обдзвонюватимуть учасники проекту і запрошуватимуть приєднатися.

Організатори мотивують своє рішення тим, що саме власники мотоциклів можуть швидше за автомобілістів дістатися місця події та надати допомогу. Більш широкій аудиторії клуб обіцяє надати інформацію про тренінги пізніше.

Стартує проект зі Львова. Пізніше він охопить такі міста, як Луцьк, Івано-Франківськ, Дрогобич, Червоноград, Рава-Руська, Калуш і Чортків, у яких діють осередки мотоклубу «LIONS MC UKRAINE».

Перший тренінг відбудеться 18 березня, о 12:00 за адресою: вул. Театральна, 22. Тривалість заняття — від 4 до 6 годин.

Цікаві факти:

Мотоциклісти потрапляють у ДТП у 29 разів частіше, ніж автомобілісти.

В Україні за участі мототранспорту за рік стається понад 3500 ДТП з постраждалими, з них більше 480 людей гинуть та понад 3950 травмуються.

Як відзначає командир 1-ї роти 3-го батальйону управління патрульної поліції Львова, лейтенант поліції Любомир Цісельський мотоцикли є найбільш небезпечним видом транспорту.

«За минулий рік оштрафували 228 водіїв, які керували мотоциклом та мопедом, з них — 26 за шоломи, є також ті, хто керував у стані алкогольного сп’яніння. За минулий рік сталися 82 ДТП, з них 76 — з травмованими мотолюбителями та 3 — із загиблими», — каже представник поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: