У МЗС Росії заявляють про природні причини смерті Чуркіна

У Міністерстві закордонних справ РФ заявляють, що смерть представника Росії в ООН Віталія Чуркіна настала з природних причин.

Про це на брифінгу в Москві сказала офіційний речник МЗС РФ Марія Захарова, пише УНІАН

«Подив викликають звернення на адресу МЗС... щодо причин смерті Віталія Івановича Чуркіна, а також прохання підтвердити або спростувати різного роду версії його смерті», - сказала Захарова.
За її словами, вельми авторитетні журналісти висували версії, які засновані на вигадці і не мають нічого спільного з реальністю.
«Як ви знаєте, і ми сказали відразу, смерть була раптовою і була викликана природними причинами. Все решта – це особиста інформація, а особисті дані, за російським законодавством і законодавством багатьох країн світу, можуть передаватися тільки родині», - сказала вона.
Захарова закликала не спекулювати на цій темі.

Нагадаємо, що Чуркін був призначений послом Росії в ООН у квітні 2006 року. Він раптово помер 20 лютого 2017 року, за день до свого 65-річчя.
Чуркін, зокрема, 4 березня 2014 року зачитав на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН лист екс-президента України Віктора Януковича президенту РФ Володимиру Путіну з проханням використати російські збройні сили «для захисту населення України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: