ЄС виділив Україні 600 мільйонів євро

1445338577-5801-evrosoyuz

Європейська комісія схвалила виділення другого траншу макрофінансової допомоги для України в розмірі 600 мільйонів євро.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі Єврокомісії, передає Європейська правда.

Повідомляється, що з цією виплатою загальна сума макрофінансової допомоги, яку ЄС надає Україні з 2014 року, складе 2,81 млрд євро, що є найбільшим обсягом макрофінансової допомоги, яку Євросоюз виділив для країни, що не є його членом.

Макродопомогу Україна зможе отримати наприкінці березня або на початку квітня 2017 року.

Зазначимо, що макрофінансова допомога надається Україні протягом 2,5 років, до 4 січня 2018 року. «Тому дуже важливо, щоб Україна здійснювала всі необхідні заходи, погоджені з ЄС, своєчасно, щоб гарантувати, що виплата може здійснюватися в межах передбачених строків», - йдеться у повідомленні.

«Україна зробила величезну роботу зі стабілізації та реформування економіки, попри збройний конфлікт, що розгортається на її землі. Ми хочемо побачити позитивну динаміку реформ в Україні. Своїми виплатами, затвердженими сьогодні щодо другого траншу в розмірі 600 мільйонів євро для України, ЄС підтверджує свою давню прихильність підтримати Україну в її зусиллях з підтримки стабільності та забезпечення економічного підйому в країні», - заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

«В Єврокомісії очікують, що закон про скасування мораторію на експорт необробленої деревини буде прийнято без затримок», - заявила сьогодні представник Єврокомісії на прес-конференції в Брюсселі, коли її запитали, чи виконала Україна необхідні умови для отримання траншу.

Раніше повідомлялося, що в ЄС прийняли таке рішення, попри те, що Україна поки не виконала відповідні умови, зокрема щодо виплат соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам та зняття нових торговельних обмежень (скасування мораторію на експорт необробленої деревини).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: