Олег Синютка розповів про боротьбу з рейдерством, дороги та вирішення сміттєвої проблеми (відео)

17310770_1761947060787235_1294993241_o

Вчора, 16 березня, Олег Синютка відповів на запитання читачів Дивись.info.

Дивіться тут повну версію бесіди.

Під час розмови Олег Синютка, голова ЛОДА, відповів на низку актуальних запитань для мешканців Львівщини. Зокрема, не обійшлося і без теми сміття. Облдержадміністрація готує нову ділянку під сміттєпереробний завод, — заявив Олег Синютка під час чат-конференції на Дивись.info.

«Оскільки міська влада знайшла відповідні відмовки, щоби не використовувати ділянку в Яворівському районі, ми зараз скеровуємо їм офіційний лист з пропозицією іншою ділянки, тільки б вони почали щось робити», — каже Олег Синютка. За його словами, такі об’єкти потрібно розміщувати на тих землях, які вже не можна використовувати в господарстві. Відтак, ЛОДА пропонує території, які вже забруднені.

Читайте також: У ЛОДА не йдуть через зарплату та сприйняття суспільства, — Синютка

«Ми рухаємося по тому плану, який означили минулого року. Оголосили конкурс, вже завершився відбір, минув перший етап, до 10 травня вже матимемо другий етап», — додав Олег Синютка. Очільник ЛОДА також зауважив, що компанії, які беруть участь у конкурсі, скаржаться на занадто жорсткі вимоги до проектування та технічного завдання. «Однак інакше ми не можемо», — зазначив посадовець.

Також Олег Синютка висловив свою оцінку останніх подій в Україні. Він заявив, що Львівщина взірцево повела себе у питанні вирішення ситуації із блокадою торгівлі з окупованою територією.

«Ми не палили шини, не з’ясовували стосунки зі зброєю, без зброї, не випускали гасла. Ми сіли, порадилися, вибрали рішення, які є правильні для України, — зауважив очільник ЛОДА. — Серцем, я думаю, що жоден українець не скаже, що у сьогоднішній ситуації хоча би крапля російського товару має потрапити в Україну. Розумом ми розуміємо, що нас підштовхують до того, щоби відділити ту частину України, яка сьогодні окупована. А це неприпустимо».

Читайте також: Сучасними комп’ютерами забезпечені не більше 35% шкіл Львівщини, — Синютка

Також голова ЛОДА оцінив роботу міських чиновників Львова, адже читачі поставили низку запитань щодо проблем міста. «Питання в тому, що сталося з міською владою міста Львова. Тому що таке враження, що міська влада просто бере і нагромаджує на себе проблеми, - заявив Олег Синютка. - То сміття, потім перевезення, тепер підняття практично на 50% квартирної плати. Щось там всередині відбувається дуже складне, і якщо би воно не шкодило мешканцям, то хай би воно собі було, а оскільки воно шкодить, то, я думаю, це повинно стати питанням публічної дискусії».

«Проблема не в тому, що мешканці виходять на вулиці. Проблема у тому, що влада втікає від мешканців. Я насправді дуже багато походив по вулицях і по таких спілкуваннях. І там ніхто особливо фрази не вибирає і подяки не роздає. Це складні розмови, дуже часто на підвищених тонах, але якщо ти говориш людям правду і виконуєш обіцянки, то наступного разу зустрічі бувають простіші», - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: