Про смерть королеви сповістять фразою «Лондонський міст впав»

5

У Лондоні вже готовий план дій уряду і ЗМІ на випадок смерті 90-річної королеви Англії Єлизавети II.

У Лондоні вже готовий план дій уряду і ЗМІ на випадок смерті 90-річної королеви Англії Єлизавети II, пише Дзеркало тижня.

План передбачає, що королева помре після нетривалої хвороби, а королем стане принц Чарльз. Після смерті королеви її особистий секретар сповістить про це британського прем'єр-міністра кодовою фразою «Лондонський міст впав».

Про смерть попередника Єлизавети Георга VI повідомляли фразою «Кут Гайд-парку».

Наступними про смерть королеви дізнаються глави 15 країн, формально підлеглих британській монархії, а також країн Британської співдружності (їх 36). Вже після повідомлення про смерть Єлизавети II отримають ЗМІ. А «Бі-бі-сі» активує систему оповіщення у надзвичайних ситуаціях, яка була створена ще в часи холодної війни на випадок атаки на об'єкти інфраструктури країни.

У більшості ЗМІ вже заготовлені тексти новин, добірки фотографій і фільми, присвячені смерть королеви. Так, у The Times готові матеріали, яких вистачить на 11 днів роботи після смерті монарха. Похорону будуть передувати численні прийоми, військовий парад і траурні процесії, в яких, можливо, будуть задіяні улюблені собаки королеви.

Єлизавета II стане першим з 1760 року монархом, якого будуть відспівувати у Вестмінстерському абатстві. Королева буде поховано в усипальниці Віндзорського замку.

У квітні минулого року Єлизаветі II виповнилося 90 років. Королевою вона стала в 1952 році, в 25 років. Довше за неї британський трон ніхто не займав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: