СБУ поки не ухвалила рішення щодо в’їзду в Україну представниці РФ на «Євробачення-2017»

792504

Служба безпеки поки не ухвалила рішення про заборону в’їзду на територію України представниці Росії на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Юлії Самойлової.

Про це сьогодні журналістів повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає УНІАН.

«Станом на цю хвилину рішення про заборону в’їзду співачки з Росії поки не прийнято. Воно буде прийматись. У нас є ще доволі багато часу до травня», - сказав голова СБУ.
Він також наголосив, що у цьому питанні повинна бути не лише реакція Служби безпеки.
«Ми хотіли б теж почути висновки з цього питання організаторів «Євробачення», Міністерства культури та інших відповідних відомств», - сказав Грицак.
Він також зауважив, що у разі, якщо людина перетнула кордон окупованої території, це означає, що вона скоїла адміністративне правопорушення.
«Це є підставою, щоб закрити в’їзд. Але пам’ятайте і про інше, що ініціювати питання закриття належить не лише виключно до компетенції СБУ… Якщо вона перетнула кордон України – це правопорушення, яке віднесено до компетенції прикордонної служби. Вони теж можуть ініціювати закриття в’їзду. Я не перекидаю стрілки на мого колегу, якого я поважаю – Віктора Назаренка. Я просто кажу, що чомусь всі питання пов’язують з СБУ», - додав Грицак.

До слова, за інформацією російського «Першого каналу», від Росії на «Євробачення-2017» до Києва має поїхати співачка Юлія Самойлова.
За даними ЗМІ, Самойлова в червні 2015 року брала участь у гала-концерті «Світ спорту і добра» в окупованому Росією Криму. Цю інформацію вже підтвердили в Кремлі.
13 березня керівник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба прийме зважене рішення про в`їзд на територію України Самойлової.
«У відповідь на численні запити журналістів щодо Юлії Самойлової хочу наголосити: СБУ вивчить питання і прийме виважене рішення щодо її в`їзду на територію України. Наголошую, що наша позиція буде базуватися виключно на нормах українського законодавства та в інтересах національної безпеки. Про результати ми повідомимо додатково», - зазначила Гітлянська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: