На 101-му році життя помер мільярдер Девід Рокфеллер

1069094821

Американський мільярдер Девід Рокфеллер помер у віці 101 року, повідомляє The New York Times з посиланням на представника сім'ї Фрейзера Сітел.

Про це пише Дождь.

Бізнесмен помер 20 березня вранці в своєму будинку в Покантіко-Гіллз в Нью-Йорку. Девід Рокфеллер був найстарішим мільярдером рейтингу журналу Forbes. Cтатки 101-річного бізнесмена журнал оцінював у 3,3 мільярда доларів. Він був останнім живим онуком Рокфеллера-старшого - першого американського мільярдера і засновника нафтової компанії Standard Oil.

Девід Рокфеллер народився в Нью-Йорку. У 1936 році закінчив Гарвардський університет, провчився рік у Лондонській школі економіки. У 1940 році захистив ступінь доктора економіки в Чиказькому університеті.

З 1941 по 1942 рік Девід Рокфеллер працював у Департаменті оборони, охорони здоров'я і соціального забезпечення. У травні 1942 року він вступив рядовим на військову службу, до 1945 року дослужився до звання капітана. У роки війни він перебував у Північній Африці та Франції, працюючи на військову розвідку. Після війни брав участь у різних сімейних ділових проектах, в 1947 році став директором Ради з міжнародних відносин. У 1946 році почалася його довга кар'єра в Чейз Манхеттен Банку, президентом якого він став 1 січня 1961 року.

Рокфеллер відомий як один з перших і найвпливовіших ідеологів глобалізації і неоконсерватизму.

У листопаді 2006 р. газета Нью-Йорк Таймс оцінила загальний розмір зроблених ним пожертвувань в суму понад 900 мільйонів доларів.

У 2008 році Рокфеллер пожертвував 100 млн доларів своїй альма-матер Гарвардському університеті, що стало найбільшим приватним пожертвуванням за його історію.

Девід Рокфеллер одружився на Маргарет «Пеггі» Макграф. У них народилося шестеро дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: