На Львівщині стартував місячник боротьби з туберкульозом

Сьогодні, 20 березня, напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який щороку відзначають 24 березня, у Львівській області розпочались «Дні профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання». Цьогорічне гасло Всесвітнього дня - «Разом ліквідуємо туберкульоз».

Про це на прес-конференції розповів головний лікар Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру, головний спеціаліст з фтизіатрії департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомир Рак.

За його словами, метою акції є підвищення обізнаності населення про туберкульоз та боротьби з цією хворобою.

«Сьогодні ми маємо можливість для проведення повного лікування хворих на туберкульоз. Медикаменти ми отримуємо за кошти державного бюджету та за програмою глобального фонду», - зазначив головний лікар Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру.

Любомир Рак також наголосив, що основними симптоми захворюваності на туберкульоз є кашель, підвищена температура (понад 10 днів тримається температура 37,1 або 37,2 °C), нічна пітливість, погіршення самопочуття, втрата ваги без видимих на це причин. За виявлення цих ознак слід пройти рентгенологічне обстеження або провести дворазове дослідження мокротиння.

Зазначимо також, що бактеріологічна лабораторія у Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі, є одною з кращих в Україні. Тут є можливість встановити діагноз туберкульозу упродовж 3-5 годин. А упродовж 10-12 днів можуть ідентифікувати та встановити чутливість до мікробактерії кожного конкретного випадку до протитуберуольозних препаратів. Це значно прискорює початок та скорочує курс лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: