У Тернополі арештували чиновника-хабарника

66_in

19 березня Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області обрав керівнику державної установи «Госпрозрахункова група Тернопільської обласної державної адміністрації» міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Як альтернативу, суд визначив заставу в розмірі 50 тис грн. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Зазначимо, 17 березня поточного року військова прокуратура Тернопільського гарнізону спільно з оперативними співробітниками Управління СБУ в Тернопільській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди вказаним посадовцем.

Установлено, що за грошову винагороду посадовець обіцяв місцевому підприємцю посприяти в укладанні контракту на 800 тис грн для проведення ремонтних робіт на об’єктах комунальної власності. Розмір хабара мав становити 10 % від суми контракту.

Затримали зловмисника під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 32 тис грн.

На даний час його затримано в порядку ст. 208 КПК України та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: