Приміщення «Будинку книги» на три тижні можуть залишитися без орендарів

46-101-1062.адміністративний_будинок._Міцкевича,_8-0596
Будинок на пл. Міцкевича, 8. Фото: Wikimedia Commons

Господарський суд Львівської області переніс винесення рішення у справі припинення оренди «Львівкниги». Відтак, три тижні перший поверх будівлі на пл. Міцкевича, 8 не матиме орендаря, а усі магазини будуть змушені виїхати звідти.

21 березня у Господарському суді Львівської області відбулося засідання за позовом ТзОВ торгово-виробнича фірма «Львівкнига» до НАК «Надра України «Західукргеологія» ПАТ «НАК «Надра України». Приводом для подання позовної заяви стала оренда приміщень, які наразі у «Західукргеології» винаймає «Львівкнига» та здає їх у суборенду магазинам елітного одягу та електроніки.

Справа у тому, що 4 квітня цього року закінчується договір оренди між ними. Відтак, «Львівкнига» і всі суборендарі мають звільнити займану площі, а це — понад 700 кв.м. Із таким рішенням не погодилися представники товариства. За словами представника і адвоката «Львівкниги» Тараса Вільховського, товариство хоче продовжити оренду приміщень до 2027 року.

Читайте також: «Львівська Політехніка» будує елітну багатоповерхівку на ділянці для обслуговування гуртожитку (розслідування)

«Ми пропонували досягти згоди у питанні збільшення розміру орендної плати. Хотіли, щоби договір був взаємовигідним, на ринкових умовах, — каже адвокат. — Утім, відповідач відмовився».

У свою чергу, начальник юридичного відділу «Західукргеології» Володимир Батьков заявив, що НАК «Надра України» наразі планують використовувати приміщення для своїх господарських потреб. Якщо ж керівництво прийме рішення про необхідність здачі площі в оренду, то це робитимуть на ринкових умовах. Переважне право буде надане попередньому орендарю, тобто «Львівкнизі».

«У позові товариству слід відмовити. Зміни у договорі допускаються за взаємною згодою сторін, а їх не досягнуто. Крім того, орендовані приміщення не використовують за призначенням», — додав представник «Західукргеології».

Зрештою, суддя Світлана Іванчук перенесла розгляд справи на 25 квітня 2017 року, у зв’язку з тим, що обидві сторони мають ознайомитися з матеріалами справи.

Читайте також: Клуб для своїх: хто ремонтує дороги у Львові (інфографіка, опитування)

Виходить, що 4 квітня усі суборендарі приміщень «Львівкниги»: магазин «MOYO», «Walker», «Gant» тощо мають звільнити займані площі. Чи зможуть вони повернутися за три тижні туди — питання, а от виселитися згідно із завершенням договору повинні…

Нагадаємо, у будинку на Міцкевича, 8 — на першому поверсі — «Львівкнига» сьогодні займає 743,4 кв.м. Натомість орендатор, який користується приміщеннями на пільгових умовах, під «Будинок книги» лишив менше 10 відсотків площі — близько 60 кв.м., решту — здано в суборенду комерційним структурам під магазини елітного одягу, взуття та електротехніки. За словами представників «Західукргеологія», якщо б приміщення здавали в оренду на комерційній основі, державне підприємство щомісяця отримувало б від «Львівкниги» 700-800 тисяч гривень. Наразі ж отримує в 10 разів менше.

У січні 2016 року «Західукргеологія» спробували виправити ситуацію і розірвати договір, однак спроба не вдалася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: