У Москві співробітники ФСБ побили аспіранта університету, який вивісив прапор України

У Москві співробітники ФСБ побили аспіранта Московського державного університету, який вивісив прапор України, і змусили його підписати документ про співпрацю.

Про це інформує УНІАН.

Про це повідомляє російська «Новая газета».
«Поліція затримала аспіранта МДУ в Головній будівлі університету на Воробйових горах за те, що той вивісив прапор України з вікна корпусу. Спочатку — з вікна своєї кімнати, потім - з вікна сходового прольоту, де його «краще було видно» учасникам прокрымского заходу», - йдеться в статті.
Студент пояснив, що влаштовував не політичну акцію, а «громадський дискурс»: виступав проти витрат бюджетних коштів на фестиваль — у той час, коли у самого університету не вистачає коштів на ремонт гуртожитків.
«Ми вирішили вивісити прапор України під час фестивалю, щоб вийшов громадський дискурс, акція не носила політичного характеру. Мене затримали, не представлялися. З розмов людей у цивільному було зрозуміло, що це люди з ФСБ і Центру «Е», - розповів аспірант «Новой газете».

Першими його затримали охоронці МДУ. За словами аспіранта, його відвели в кімнату охорони, куди прийшли майор з ОВС МДУ і кілька людей у цивільному. З розмов з ними аспірант зрозумів, що це були співробітники ФСБ. У нього забрали фотоапарат, ноутбук і телефон, а потім відвели у відділення ОВС МДУ.
«Обшук у кімнаті влаштовувався без ордера, а у відділенні мене били кулаками, ногами і палицею з метою вивідати, хто мені дав грошей, в якій організації перебуваю, хоч я ніде не перебуваю. Це тривало 1,5-2 години. Вони змусили мене підписати угоду про співпрацю. Майор поліції склав протокол за дрібне хуліганство. Наступного дня поїхав до лікарні, зафіксував побої», — розповів аспірант.

Документ про те, що аспірант «згоден працювати інформатором ФСБ і «Центру Е» під псевдонімом «аспірант» йому продиктували.
Після цього до студента підійшли троє поліцейських, змусили написати в протоколі, що він лаявся матом і розмахував прапором, вручили йому квитанцію на штраф за дрібне хуліганство. З ОВС МДУ він вийшов 18 березня.
Мітинг-концерт «Весна» пройшов біля Головної будівлі МДУ 18 березня. За день до офіційного заходу ряд студентів МДУ провели пікет проти проведення політичних акцій на території університету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: