Відсьогодні львів’яни можуть подавати свої ідеї на «Майстерню міста»

IMG_2980-630x420
«Майстерня міста 2016»

21 березня у Львові стартує проект «Майстерня міста», який має за мету залучити мешканців до творення міста.

Активні мешканці Львова, громадські організації та просто зацікавлені у розбудові міста Лева люди відсьогодні можуть подавати заявки на участь у «Майстерні міста 2017». Цьогорічна тема — урбаністична децентралізація.

«Гарно має бути не тільки у центрі міста.  Гарно має бути там, де люди живуть. І це залежить від людей, які мешкають у тому чи іншому мікрорайоні», — пояснює задум директор Інституту міста Олександр Кобзарев.

Pаступник директора Інституту міста Олександр Кобзарев. Фото: Дивись.info

Особливість проекту цього року у тому, що брати участь у ньому можуть не тільки ті люди та організації, які вже зараз хочуть реалізувати певний проект. Реєструватися можуть і ти, хто просто бажає виступити з майданчику «Майстерні» зі своєю ідеєю.

Як відзначає Назар Костирка, інженер-проектант, заступник начальника відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку», є кілька напрямів, які будуть задіяні у проекті: громадські простори, міська культура, вело та транспорт, екологія, енергоощадність, дитяча урбаністика та збереження історичного середовища.

«Ми плануємо отримати заявки десь на 20 великих проектів. Бюджет необмежений. Але ми будемо дивитися по кошторису, коригуватимемо його, якщо буде потреба», — зазначає менеджерка проектів Інституту міста Марта Гладка.

Менеджерка проектів Інституту міста Марта Гладка. Фото: Дивись.info

Ще однією особливістю «Майстерні міста 2017» буде наявність мандрівного намету, який дозволить проводити презентації проектів у різних частинах Львова. Наразі відомо, що він точно буде на Сихові та, імовірно, на Рясному.

Також поки що невідома центральна локація проекту. Організатори хочуть залучити місцину, яка не є популярної серед туристів та поки що перебуває у занедбаному стані.

Цьогорічна «Майстерня міста» буде відбуватися з 5 по 16 червня. Щоби стати учасником, потрібно заповнити анкету на сайті «Майстерні міста» або на сайті Інституту міста. Деталі можна дізнатися за телефонами Інституту міста: +38-032-254-60-81 та +38-032-254-60-82.

Дедлайн заповнення анкет на участь — 15 квітня.

Як проходила попередня «Майстерня», можна подивитися у фоторепортажі Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: