Якби працювала сміттєпресувальна станція, такої ситуації зі сміттям не було б, – Бабак

DSC_1242
Фото: Високий Замок

Якщо зараз буде надана допомога, ми, безперечно, будемо вдячні, але ми вбачали б, щоб ці договори не були на 2-3 дні, а хоча б на рік.

Про це сьогодні сказав директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, передає прес-служба ЛМР.

«На сьогоднішній день не вивезено 454 майданчики зі сміттям, що становить 36% від загальної кількості. Крім того, у закладах освіти перенакопичено 54 майданчики із 116, що становить 46%, а у закладах охорони здоров’я – 6 із 35, що становить 17%.

У січні на всі полігони, які нам надавала ЛОДА, ми звернулися з офіційними листами, і офіційно нам ніхто не надав такої згоди. Сьогодні зранку підписані чергові звернення на ці полігони. Тоді це дає можливість планувати і організовувати процес утилізації і поводження з твердими побутовими  відходами», - пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак і зауважив, що якби працювала сміттєпресувальна станція,  такої ситуації не було б навіть зараз.

«Навіть  при тій ситуації можливість пресування дозволила б вивозити це сміття на ті мінімальні полігони, на які можемо, і такої ситуації не було б», - зазначив він.

Окрім того, за словами очільника, станом на сьогодні місто не отримало жодної офіційної пропозиції щодо нової земельної ділянки від ЛОДА. Якщо така нова ділянка буде надана, на місце виїдуть фахівці і експертно оцінять її придатність для розміщення об’єктів поводження з ТПВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: