На Львівщині може з'явитися аналог краківського сміттєспалювального заводу

original-066fc84feb43f5bf7fa2588d8a4b6542

Сьогодні, 22 березня, делегація зі Львівщини, яку очолив голова Львівської ОДА Олег Синютка, у межах робочої поїздки до Республіки Польща відвідала та ознайомилась із роботою сміттєспалювального заводу у Кракові.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Голова ОДА Олег Синютка, начальник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис та директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліни Лі зустрілися із керівництвом сміттєспалювального заводу, оглянули сучасне обладнання та ознайомились із технологією сортування, утилізації та спалювання сміття.

На сьогодні продуктивність заводу складає 220 тисяч тонн в рік. Тут застосовують сучасну технологію спалювання відходів. Унаслідок виробляється електрика і тепло, що належать до відновлювальної енергії. Варто зазначити, що вироблення теплової енергії вистачає для забезпечення 10% потреб у теплі Кракова, а отриманої енергії достатньо для живлення усіх трамваїв міста. Спалюванню підлягають тільки залишкові побутові відходи, які не підлягають використанню в якості вторинної сировини, тобто процесам відновлення чи повторного використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: