Посол Іспанії назвав ідіотами осіб, які поїхали на Донбас воювати на боці бойовиків

Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне назвав ідіотами осіб, які поїхали на Донбас воювати на боці російських бойовиків.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами в рамках проекту «Дипломати без краваток», передає УНІАН.

«Я знаю, що півтора роки тому була група таких персонажів, які брали участь з боку ОРДЛО у воєнних діях, і як тільки вони повернулися в Іспанію, їх одразу же заарештували», - зазначив посол.
При цьому він додав, що у правовій державі дуже важко довести участь певних осіб у збройному конфлікту на території іншої країни.
«Може бути якийсь дурень, який просто взяв у руки автомат Калашникова, зробив фотографію і каже, що він там брав участь, щоб показати може дівчині, може ще комусь, що він весь і з себе такий хоробрий, що він там воював. Це з одного боку. А потім його викликають на допит, він каже: «Ні, я там не був, нічого не робив, тільки возив гуманітарну допомогу». І дуже важко довести, що саме він був там і брав участь у бойових діях з боку терористів», - додав посол.

За словами Херардо Анхель Бугайо Оттоне, він особисто не знає жодного серйозного військовослужбовця з Іспанії, який брав участь у бойових діях на Донбасі.
Він зазначив, що це можуть бути «якісь дурні, ідіоти, які могли туди поїхати і щось там робити».
«Я їх називаю ідіотами не просто так, щоб сказати, вжити таку лайку. Вони насправді такими є, тому що люди, які можуть прислухатися до тієї пропаганди, яку в Іспанії проводять крайні ліві, і вірити у те, що тут якась «хунта» чи «фашисти», - їх інакше як ідіотами назвати не можна», - наголосив посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: