Щоб не вийшло так, що гроші платяться за повітря, – Синютка про вивіз сміття зі Львова

755460_main

Голова ЛОДА Олег Синютка під час засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій доручив керівництву управління нацполіції посилити контроль на вивозом сміття

Голова ЛОДА Олег Синютка під час засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій доручив керівництву управління Нацполіції посилити контроль на вивозом сміття через постійні скарги на його викидання біля населених пунктів та у лісопосадках, передає ІА Дивись.info.

«Не гальмувати і розвертати вантажівки, а потрібно проводити розмови з водіями, пояснити, що ці відходи треба довезти до полігонів, і прослідкувати за цим. Дати зрозуміти, що вони перебувають в полі уваги. І якщо буде впійманий той хто викидає він має бути покараний по всій строгості закону», - заявив Олег Синютка.

Водночас в обласної влади є питання щодо обсягів сміття. Як розповів керівник управління Нацполіції Валерій Середа визначити обсяги і напрямки куди вивозиться сміття зі Львова дуже важко.

«Міська влада ніби працює з великими перевізниками, а починаємо встановлювати чий автомобіль а майже кожен належить окремій фізичній особі. Тобто як знайти кінці у тому, кому видаються гроші, як здійснюються перевезення, хто наймає окремі машини? В кінці кінців це може призвести до того, що це є «нал», яким розраховуються з окремим фізичним особам», – заявив очільник поліції.

«Я не є представник правоохоронних органів, але боюся, що коли почнуть рахувати гроші, машини кілометраж, обсяг… Я ж розумію, що те що ви заявляєте, що вивозиться зі Львова і те що продукується у місті… Не зросло накопичення ТПВ у місті протягом минулого року в півтора рази, а те що обліковується, і те що було минулого року - це дві великі різниці. Щоб не вийшло так що, ви платите за повітря гроші», - заявив Олег Синютка звертаючись до директора департаменту ЖКГ ЛМР Сергія Бабака.

«Вчора в Києві з мене багато людей просто сміялися. Я не можу це стверджувати ніде, але мені розказують, що їде фура з пачкою грошей, і в кінцевому результаті проводиться розрахунок. Коли я їм сказав, що це неможливо, вони на мене дивилися як на людину, яка не орієнтується в реаліях життя. Але нехай правоохоронні органи цим займаються», - додав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: