Соціолог розповіла, чи хочуть українці нових виборів у Раду

Бекешкіна-2
Ірина Бекешкіна / Укрінформ

Громадяни україни у своїй більшості виступають за проведення нових парламентських виборів. Однак ця тема розкручується політичними силами, яким це вигідно – «Опоблоком» і «Батьківщиною».

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповіла директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Коли ми питаємо у населення про необхідність виборів у Раду, то думки діляться з переважанням "за" їх проведення. Але, коли ми питаємо, чи буде наступний склад обраної Ради кращий, то абсолютна більшість цих людей вважає, що він буде такий самий. Крім того, значна частина населення України не бачить, за кого голосувати: визначилися зараз із своїм вибором не більше половини населення, решта або не збирається йти на вибори, або не бачить, за кого голосувати», – резюмувала Бекешкіна.

За словами соціолога, тема перевиборів мусується політичними силами, яким це вигідно. Насамперед, це – «Опоблок» і «Батьківщина», які при наступному складі отримають більше, ніж вони мають зараз. Тема також піднімається тими, кому взагалі вигідно такий розбрат у суспільстві. Бо вибори, на думку Беккешкіної, завжди розбрат.

Після об'єднання трьох націоналістичних сил – «Свободи», «Національного корпусу» (екс-«Азов») і «Правого сектору» – з'явилася ймовірність консолідації націоналістичного електорату.

«Цілком можливо, що націоналістичний сегмент становить 7%. Але й не факт, що цей електорат обов'язково за них проголосує. Адже можуть проголосувати і за Ляшка, який теж радикальний, а можуть – за «Батьківщину», – прокоментувала це питання Бекешкіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: