Видобуток вугілля в Україні у січні-лютому збільшився на 18,5%

Видобуток енергетичного і коксівного вугілля в Україні у січні-лютому 2017 року збільшився на 18,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 7,366 млн тонн, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це пише УНІАН.

Згідно з повідомленням, частка енергетичного вугілля у загальному балансі видобутку становила 84,5% (6,224 млн т), а коксівного - 15,5% (1,141 млн тонн).
При цьому державні шахти видобули 718,4 тис. тонн енергетичного вугілля, що на 18,4% менше, ніж за 2 місяці 2016 року.

За звітний період видобуток дефіцитних марок вугілля «А» (антрацит) і «Т» (рос. тощий уголь – худе вугілля) на тимчасово не підконтрольних Україні територіях зріс на 48%, до 1,269 млн т. Так, «ДТЕК «Ровенькиантрацит» збільшив видобуток на 58% - до 678,2 тис. тонн антрациту, а «ДТЕК «Свердловантрацит» - на 37%, до 591 тис. тонн. На 24,5% зріс видобуток худого вугілля в компанії «ДТЕК «Комсомолець Донбасу» - до 610 тис. тонн.
Як повідомляв УНІАН, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні у 2015 році через бойові дії на Донбасі скоротився в 1,6 разу порівняно з 2014 роком - до 39,76 млн тонн із 65 млн тонн. У 2016 році видобуток збільшився на 2,8% - до 40,864 млн тонн.
На сьогодні Україна через бойові дії на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований у Донецькій і Луганській областях в районах, підконтрольних бойовикам. Дефіцит вугілля позначається на роботі електростанцій, які змушені знижувати виробничі потужності. Для стабільної роботи енергосистеми раніше дефіцитний антрацит імпортувався з ПАР.

Особливо гостро постало питання постачання вугіллям теплової генерації після початку блокади поставок вугільної продукції із зони АТО наприкінці січня 2017 року, а також після того, як у середині березня енергохолдинг ДТЕК втратив контроль над своїми підрозділами, які працюють на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей - «ДТЕК «Ровенькиантрацит», «ДТЕК «Свердловантрацит» і «ДТЕК «Комсомолець Донбасу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: