Дві акції та звернення до українських міст: як проходить сесія ЛМР (фото)

IMG_3845

Сьогодні відбувається пленарне засідання Львівської міської ради.

Під стінами ЛМР вже пройшло дві акції, на одній люди вимагали мера міста піти у відставку, інша пройшла під гаслами повного перезавантаження влади в Україні, - повідомляє кореспондент Дивись.info.

Паралельно із початком сесії активісти зробили театралізоване дійство на тему сміття. Як повідомляє наш кореспондент, дійство полягало в тому, що на чоловіка в масці із обличчям мера Львова Андрія Садового напали люди у сміттєвих костюмах, після його кинули у сміттєвий бак і закрили. Детальніше про це читайте тут.

Відразу після цієї акції кілька сотень людей із прапорами УНСО вимагали перезавантаження влади та відставки Порошенка. Деталі - тут.

Сама сесія відбувалася доволі спокійно. Міський голова Андрій Садовий укотре поскаржився депутатам міської ради на сміттєву блокаду, - передає кореспондент Дивись.info з сесійної зали.

«У ЗМІ є багато інформації про мою скромну персону, але після закриття полігону місто у скрутній ситуації. Державні органи не надали нового полігону для вивезення відходів. Перевізники вивозили сміття навіть у Донецьку область. Зокрема була укладена угода до березня наступного року. Але власник полігону під тиском відмовився», – заявив Андрій Садовий.

«Я хочу звернутися до всіх органів місцевого самоврядування. Садовий знає, який він є. Він не святий. Хочете – арештовуйте Садового», – заявив міський голова.

Водночас, львівські депутати вирішили створити комісію для розслідування знесення експонату в музеї Шевченківський Гай.  Відповідне доручення дав міський голова.  «Коли я дізнався про це, я був здивований і обурений. Потрібно долучити спеціалістів університету імені Івана Франка, Академії мистецтв, ІКОМОС та депутатів міської ради, щоб створити незалежну комісію, яка би публічно це питання дослідила і винесла кінцевий вердикт», – сказав Андрій Садовий.

Детальніше про це читайте тут.

Також сьогодні депутати львівської міської ради прийняли звернення до міських голів  України з прохання укласти угоди про прийом львівського сміття на 12 місяців.

Йдеться про обсяги від 600 до 2 тисяч тонн на місяць, в залежності від полігону. «Оплату готові здійснювати за ціною – 300 гривень за тонну. Ми будемо постачати таку кількість, яка б не перевищувала 5% обсягу полігону», – йдеться у звернені.

Водночас, депутати розглянули звернення львівських таксистів щодо перевірки законності роботи нових сервісів Яндекс.Таксі та Uber.

«Таксисти готові перейти у правове поле і вийти з тіні, але потрібно врегулювати законодавство щодо сплати податків», – заявив депутат Ігор Зінкевич.

Міський голова Адрій Садовий доручив передати звернення керівництву МВС та СБУ, щоб провести перевірку іноземних фірм таксі, а на час перевірки призупинити їхню роботу в Україні.

На сьогоднішній сесії депутати Львівської міської ради підтримали петицію щодо необхідності створення заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща», яка набрала достатню кількість голосів на сайті ЛМР. Виконавчим органам дали доручення підготувати дорожню карту щодо створення заказника і за необхідності проект відповідної ухвали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: