#FreeKozlovskyу: у мережі набирає обертів флешмоб на підтримку полоненого вченого

zhurnalist-Bogdan-Butkevich-620x400

У соціальній мережі Facebook набирає обертів флешмоб із закликом визволити з полону «ДНР» релігієзнавця Ігора Козловського. Ініціативу вже підтримали громадські та культурні діячі та деякі політики.

 

Ігор Козловський ув'язнений із січня із 2016 року.

«Наша сім'я від щирого серця дякує всім, хто бере участь в громадському русі по звільненню батька, - розповідає молодший син вченого Олександр Козловський, який живе і працює в Києві, «Фактам».

«Ігор Козловський, миротворець по натурі і за посадою, побував в різних країнах світу з візитами до релігійних і громадським лідерам. Він зустрічався з Патріархом Алексієм ІІ, Папою Римським Іоанном Павлом ІІ, Патріархом Константинопольським Варфоломієм, головним рабином Ізраїлю Шломо Амаром, президентом Федерації єврейських громад СНД Леві Лєваєвим і іншими. Як викладач побував в вузах США - Хардінгському університеті, університеті Пеппердайн. Будучи прихильником справедливості і толерантності, він завжди надавав необхідну інформаційну підтримку всім конфесіям, допомагаючи їм діяти в правовому полі українського законодавства. За свою миротворчу діяльність Ігор Козловський нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера », - повідомляється на головній сторінці групи, присвяченій вченому.

Флешмоб розпочався 15 березня. У цей день в окупованому Донецьку відбулося друге засідання так званого «Верховного трибуналу», який розглядає справу 63-річного вченого.

На підтримку вченого також виступив Святослав Вакарчук.

Долучитись до кампанії за визволення видатного українського вченогоможна за хештегом #FreeKozlovskyу.

Після початку війни Ігор Козловський не зміг покинути Донецьк, оскільки доглядав за паралізованим сином. Бойовики затримали і посадили його у підвал.

Вчений був далекий від політики та не брав участі в бойових діях в силу віку і стану здоров'я. На думку сина, Ігор Анатолійович міг привернути до себе увагу самопроголошеної влади в період участі у міжконфесійному молитовному марафоні «За єдність і мир в Україні», який тривав у березні-жовтні 2014 року – туди він виходив із українським прапором.

Ігорю Козловському вже 63 роки і він має проблеми зі здоров'ям. В ув'язненні його стан погіршується, без належної медичної допомоги він довго не протримається, пише УП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: