Стало відомо, чому СБУ проводить обшуки у співробітників платформи YouControl

YouControl_logo

Сьогодні, 23 березня, працівники СБУ провели низку обшуків у помешканнях співробітників аналітичної бізнес-платформи YouControl.

Про це повідомили на сторінці компанії в мережі Фейсбук.

Сьогодні зранку 23.03 пройшли обшуки у квартирі комерційного директора, а потім у генерального директора YouControl – Сергія Мільмана. Після цього слідчі дії провели у помешканнях ще кількох співробітників компанії.

Як повідомили у компанії, співробітники СБУ не допустили адвокатів. Втім, через деякий час юриста компанії Данила Глобу все-таки допустили. Причиною слідчих дій є рішення судді Шевченківського районного суду по 359 статті КК «Порушення роботи автоматизованих систем» від 3 березня.

Водночас, на сайті Єдиного реєстру судових рішень, немає жодного, що стосувалося би ТОВ "Ю-Контрол", при тому, що ЄДРСР уже містить інформацію про рішення, ухвати чи постанови Шевченківського районного суду Києва за 3 березня 2017 року.

Йдеться про те, що компанія YouControl незаконно використовує доступ до відкритих держреєстрів. «Парадоксальна річ при тому, що законом передбачена відкрита можливість доступу до реєстру будь-яких осіб, поширення, копіювання, використання інформації, яка є відкритою і публічною. Це пряма норма закону і не знати цього - цілковита правовий нігілізм », - заявив юрист компанії Данило Глоба. За його словами, СБУ хочуть виявити всі носії інформації, на яких знаходяться дані. Адвоката не допустили до проведення слідчих дій. Згодом обшук продовжили також в офісі компанії на вул. Шумського, 1б. Туди адвоката також не допустили.

 

YouControl – онлайн-сервіс, що автоматично формує досьє на кожну компанію України, використовуючи інформацію з державних реєстрів.

«Основна місія – сприяти створенню прозорого бізнес-середовища та економiчному зростанню України. Один із напрямків діяльності – боротьба з корупцією: компанія надає вільний доступ до сервісу журналістам та гром.активістам для проведення розслідувань, моніторингів та інших заходів», - йдеться на сайті платформи.

Додамо, що редакція ІА Дивись.info співпрацює з інформаційним сервісом YouControl для створення журналістських розслідувань.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: