У Жовківському районі свиноферма отруює життя селянам (фото)

16999062_1478980235499639_630486397331761168_n

Селяни у селі Воля-Висоцька вже кілька років потерпають від неприємного сусідства – свиноферми.

Джерело нестерпного смороду – гноївка і фекалії, які фермер регулярно зливає на прилеглих землях. Сюди ж викидає туші загиблих тварин.

Про ІА Дивись.info розповів місцевий мешканець, активіст Юрій Петрань.

Свиноферма належить Богдану Іванусі й існує вона вже шість років. Однак мешканці дуже сумніваються у її законності, оскільки у фермера бракує чимало документів.

«Немає жодного документа ні на землю, де стоїть ферма, ні на прилеглі землі. Підприємець гноївку і всі відходи ллє на прилеглі території або вириває ями. Коли свині здихають, то він викидає ці туші просто тут», – розповів Юрій Петрань.

Скаржаться селяни і на брак уваги з боку місцевої влади, яка на всі порушення дивиться крізь пальці.

«Ця ферма працює вже шість років. З боку місцевої влади, тобто голови сільради, нема жодної реакції. Ще влітку, коли фермера спіймали, що він зливав гноївку на поле, де ще й поряд річка, відкрили кримінальну справу. Але жодних зрушень досі нема. Не реагує і Держпродспоживслужба», – продовжує пан Юрій.

Зрештою після багатьох скарг і нарікань районна рада створила спеціальну комісію.

«Позавчора комісія була на фермі. Представників комісії не пустили, власник заявив, що через епідемію А представник Держпродспоживслужби відмовився сам заходити, бо нібито він вже був на двох фермах і може на взутті переносити якусь заразу, від якої всі свині поздихають.  Натомість заступник голови Жовківської РДА Юрій Дубневич запропонував відправити когось на ферму згодом, щоб порахував свиней», – розповів активіст.

Та селяни не дуже вірять, що щось зміниться, бо ферма тут вже шість років. І хоч була не одна перевірка, і відкрита кримінальна справа, але все залишається по-старому.

За словами фермера, в нього у господарстві 100 голів свиней

«За нормами, які є, тобто відносно відстані до першого будинку, він може тримати не більше 70 свиней», – каже Юрій Петрань.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: