Все, закінчився цей «совєцький» світ, – Забужко прокоментувала заборону в'їзду Самойловій

YUliya-Samojlova2

Давайте нарешті відійдемо від «совєтского міра», де закон працює тільки «когда нужно», де змінюють законодавство тільки під Януковича, а зараз ось – під Самойлову. Зрозумійте: все, закінчився цей «совєцький» світ, все.

 

Такими словами прокоментувала відома українська письменниця, публіцист, Оксана Забужко заборону СБУ на в'їзд Юлії Самойловій в Україну виданню РБК Styler 

Оксана Забужко вважає, що всі люди мають бути рівними перед законом.

«Якщо говорити про рішення Росії відправити Самойлову на пісенний конкурс в Україну, то очевидно, що йдеться про чисто політтехнологічний хід. Це хід, коли людину з інвалідністю зробили переможницею відбору абсолютно безвідносно до її творчості й безвідносно до її особистих чеснот. Таке рішення мені дуже нагадує те, що у зеківському жаргоні називають «надавить на жалость», – вважає Забужко.

За словами письменниці, рішення СБУ повністю виправдане та не потребує жодних дискусій, адже співачка виступала у Криму та підтримувала анексію півострова.

Нагадаємо, Самойлова у червні 2015 року брала участь у гала-концерті «Світ спорту і добра» на території окупованого Росією Криму, куди в’їхала з порушенням встановленого Україною порядку, чим порушила українське законодавство.

Як зазначила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, будь-які виключення стосовно російської співачки поставили б під сумнів принцип рівності осіб перед законом, адже нею скоєно злочин, що передбачений ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: