27 березня у всіх школах Львова стартує унікальний соціально-медичний проект «Здорові діти»

New school year
Portrait of cute schoolchildren and their teacher on background of blackboard

115 шкіл міста Львова та понад 70 тисяч школярів стануть активними учасниками проекту «Здорові діти».

Ініціатори проекту - благодійний фонд «Я не один» спільно з Кафедрою педіатрії №1  Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, підтримку в реалізації надаватиме Львівська міська рада.

«Здорові діти» - унікальний соціально-медичний проект, аналогів якому немає в усій Західній Україні. Мета -  дослідити здоров’я дітей шкільного віку у Львові, виявити групи ризиків, запропонувати рекомендації щодо лікування і  профілактики захворювань та визначити  епідеміологічну карту міста.  Організатори прагнуть допомогти у лікуванні тим, хто  потребує  медичної допомоги і зберегти здоров’я тієї малечі, яка переступає поріг школи цілком здоровою. А в майбутньому – створити великий медичний портал, де буде міститися уся найважливіша інформація для батьків школярів. Найкращі медичні фахівці розробили анкету, яка складатиметься з сотні запитань, відповіді на які і допоможуть в реалізації «Здоров’я школяра».

Працівники благодійного фонду «Я не один» вже розвезли  спеціально розроблені анкети  в усі школи міста. «Насправді ми дуже хвилюємося. Адже від активності та відповідальності вчителів і батьків залежатиме успіх нашого проекту. Заповнення анкет – справа добровільна. І тут ми сподіваємося на небайдужість усіх ланок в реалізації «Здорових дітей». Чим більша кількість родин надасть відповіді на запитання, тим чіткішими будуть результати дослідження», - каже співзасновник благодійного фонду «Я не один» Олександр Єгоров.

Ініціатори проекту впевнені, що Львів має шанс стати прикладом для усієї України. Адже результати проекту стануть базою для формування епідеміологічної мапи міста.

Проект реалізовуватиметься у чотири етапи:

Діти в усіх школах Львова отримають анкети і разом з батьками вдома відповідатимуть на питання.

Збір і опрацювання відповідей на запитання здійснюватимуть фахівці кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету. Отримані дані  вноситимуться у спеціальну базу даних, що дозволить розподілити дітей за групами ризиків і схильністю до тих чи інших хвороб.

Для кожного учасника проекту буде створено особистий віртуальний кабінет, на який надійдуть результати дослідження та профілактичні рекомендації.

Найважливіший етап проекту - це клінічна діагностика та вироблення рекомендацій для батьків, діти яких потрапили у групи ризику. До кожної родини, яка стала учасником проекту, вийдуть на зв’язок працівники благодійного фонду «Я не один»  і  запропонують пройти консультацію у фахівців кафедри педіатрії. За потреби, лікар скерує дитину  до відповідного фахівця у поліклініці чи лікарні на обстеження згідно з наданими рекомендаціями.

ІА Дивись.info слідкуватиме за новинами проекту та інформуватиме читачів про цікаві заходи і результати дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: