Наталія Яресько рятуватиме Пуерто-Ріко від кризи

107221
Наталія Яресько, екс-міністр фінансів України

Комісія США, яке слідкує за наданням фінансової допомоги збанкрутілій територією Пуерто-Ріко, оголосила, що наймає колишнього міністра фінансів України, аби вивести карибський острів з кризи.

Комісія США, яка слідкує за наданням фінансової допомоги збанкрутілій території Пуерто-Ріко, оголосила, що наймає колишнього міністра фінансів України, аби вивести карибський острів з кризи.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Ситуація в Україні три роки тому —  як сьогодні у Пуерто-Ріко — була близька до катастрофічної, але вона працювала з зацікавленими сторонами по залученню необхідних реформ, які відновили довіру до економічної життєздатності і реінвестування в країні та її громадян. Саме це потрібно сьогодні Пуерто-Ріко», — сказав голова правління Хосе Керріон.

Крім того, він зазначив, що Яресько буде відповідати за те, щоби Пуерто-Ріко досягло збалансованого бюджету протягом чотирьох років і отримало повторний вхід на ринки капіталу.

Яресько будуть платити 625 тисяч доларів на рік. Вона літатиме до Пуерто-Ріко раз на місяць до червня. Вартість усіх перельотів та проживання у готелі оплачуватиме приймаюча сторона.

Нагадаємо, Наталія Яресько обіймала посаду міністра фінансів України з 2014 по 2016. Вона народилася у Чикаго в родині українських іммігрантів і раніше працювала у Державному департаменті США і фонді «Horizon Capital».

Як міністр фінансів України, вона допомогла домовитися про угоду по реструктуризації боргу країни у 15 мільярдів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: