День Волі у Білорусі: водомети і масові затримання (фото, відео)

C7wpuYkXQAAsIj6

25 березня в Білорусі проходять акції, присвячені Дню Волі. На трасах в напрямку Мінська чергують ДАІ і автоматники, у центр міста стягнуто автозаки.

Цьогоріч День Волі співпав з акціями протесту, які тривають понад місяць. Обурення білорусів викликав так званий «податок на дармоїдів», повідомляє TUT.BY.

Мінська влада не дозволила вуличні акції в столиці зі збором людей біля Академії наук і в Київському парку. У Бресті та Гродно акції до Дня Волі дозволені владою, а у Вітебську і Гомелі заходи несанкціоновані.

Автомобілісти повідомляють, що на трасах у напрямку Мінська чергують співробітники ДАІ і автоматники, які зупиняють усі машини та перевіряють документи. Офіційних коментарів щодо посиленого відпрацювання трас та вулиць немає.

Країною вже прокотилися затримання. Зокрема, як повідомляє «Радіо Свобода», у Мінську затримання проходять на місці, де має відбутися мітинг до Дня Волі, також масово затримують людей на вулиці Кузьми Чорного. До центру міста стягнули водомети

Також затримали трьох журналістів «Комсомольської правди», які вели трансляцію з Дня Волі. Документи ОМОН дивитися відмовляється.

Крім того, уночі 25 березня один із лідерів Білоруського національного конгресу поет Володимир Некляєв був затриманий при спробі в'їхати на територію Білорусі з Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: