Головний архітектор Львова розповів, чому в місті не знесли жодної незаконної забудови

chaplinskiy

Правила забудови міст мають встановлюватися на місцях, і для цього потрібно внести зміни до законодавства.

Таку думку висловив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський під час другого дня V Форуму місцевого самоврядування, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Насправді, коли Львів отримав будівельний бум, то вже навіть звичайним людям, не фахівцям, стало зрозуміло, що щось робиться не так, і робиться стихійно. І коли ми почали пробувати виставити якість забрала, огородження, щоб захистити себе від навали тваринного капіталізму, то зрозуміли, що нема законів, які б нас захистили від бажання інвестора будувати будь-де і будь-що», - зазначив він.

За словами Чаплінського, чинне законодавство настільки заплутали, що забудовник в суді впевнено звинувачує міськраду в небажанні сприяти інвестору, допомагати будівельнику, відповідно небажанні створювати нові робочі місця.

«І це так закручувалося, що в нас є випадки, коли суд зобов’язував видавати дозвільні документи на ту чи іншу забудову», - сказав головний архітектор міста.

Читайте також: Аби захистити парк «Знесіння» від незаконної забудови, у Львові перекриють дорогу

Ще однією проблемою, за його словами, є свавілля суддів.

«Це коли незакінчені і самовільні будівництва з порушенням не тільки містобудівних умов і обмежень, а й пам’яток охоронного законодавства визнаються об’єктами нерухомості. Суд визнає іменем України цей об’єкт нерухомості, і місто не має права на нього посягати», - розповів Чаплінський.

Такий приклад у Львові є в історичному ореолі, в сусідньому кварталі від Польського консульства.

«Місто нічого не може зробити з цією забудовою. Це парадокс, що в Україні не знесли жодної забудови, яку визнавали незаконною», - підкреслив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: