Година землі-2017 стала наймасштабнішою акцію за свою 10-літню історію

Івано-Франківськ

25 березня 2017 року по всій планеті пройшла кампанія «Година Землі», організована Всесвітнім фондом природи (WWF).

Тисячі організацій і мільйони людей у 187 країнах світу о 20:30 символічно вимкнули світло на годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети. І це рекордна кількість учасників за всю історію акції. В Україні цьогорічна Година Землі проходила вже дев’ятий раз - біля 50 міст та містечок, Сашко Положинський та інші відомі українці, а також сотні організацій та закладів країни підтримали заклик кампанії зберегти Планету для майбутніх поколінь, передає прес-служба представництва WWF в Україні.

Цього року Година Землі в Україні привертала увагу людей до нашої природної спадщини та запрошувала допомогти природним паркам. У суботу 25 березня Карпатський біосферний заповідник, національні природні парки «Вижницький», «Цуманська пуща», «Мезинський», «Дермано-Острозь кий» та багато інших відчинили свої двері для всіх бажаючих зустріти пробудження природи. Відвідувачі допомагали паркам прибирати, висаджувати дерева, облаштовувати екостежки, а також влаштовували родинний пікнік на природі чи брали участь у інших запропонованих активностях. Якщо у Вас не було можливості прийти в парк 25 березня, Ви все ще можете допомогти паркам віддалено.

«Година Землі – наймасовіша екологічна акція у світі. Це приклад того, що, об’єднавшись, люди можуть зберегти нашу Планету. Окрім глобальної мети, в рамках акції, досягаються конкретні локальні цілі. Наприклад, українцям цьогоріч ми розповідали про національні природні парки та можливості взаємодії з ними. У результаті, більшість парків відкрили свої двері для екскурсій та волонтерських активностей. Вдалось задовільнити ресурсні потреби деяких парків та розповісти про їх існування. Загалом, ми хочемо сказати, що допомагати дикій природі – легко та цікаво. І запрошуємо усіх проводити вільний час на природі», - Немикіна Валерія, координатор Години Землі в Україні.

Година Землі – гарна та символічна кампанія. На її підтримку в темряву поринають сотні знакових споруд світу, серед яких Сіднейська опера, Ейфелева вежа, Біг Бен, Лондонське Око та інші найвищі, найстаріші та найвідоміші споруди Планети. Українські пам’ятки теж не залишилися осторонь. Свято-Михайлівсь ка церква та монумент «Батьківщина-Мат и» в Києві, Театр Опери та Балету в Одесі, Собор Святого Юра та телевежа у Львові, Свято-Преображен ський кафедральний собор у Вінниці, мости в Ужгороді і ще багато відомих на всю Україну споруд вимкнули освітлення, щоб привернути увагу українців до проблем Планети.

Традиційно по всій Україні пройшли заходи, присвячені Годині Землі. Всесвітній фонд природи WWF в Україні запросив всіх киян у національний природний парк «Голосіївський», де разом з Тартаком та командою Радіо Аристократи висадили дерева, прибрали ліс, розвісили кажанятники та полікували старий дуб. Різні заклади та організації Києва організували свої події – Екоклуб "Зелена Хвиля" для студентів НаУКМА та всіх бажаючих провів ековечір із акустичним концертом, еколекторієм та екоквестами, «Зелена школа» запросила киян на концерт-медитаці ю від музичного колективу «Два дерева», Асоціація велосипедистів Києва провела ряд велоподій, Київський зоопарк організував освітню лекцію, вегетаріанське кафе One Planet повністю вимикнуло eлeктрострум та запропонувало відвідувачам скуштувати при свічках найсмачніші страви, що нe потрeбують електроенергії, органічний бутік Glossary влаштував вечір живої музики, ресторан МАМАМАНАНА організував відвідувачам вечерю при свічках.

У Житомирі, Полтаві, Конотопі, Вижниці, Перечині та Мелітополі на підтримку кампанії пройшли святкові акустичні концерти та викладання фігур, що є символами природоохоронног о руху, зі свічок чи мобільних телефонів. В Івано-Франківськ у, Харкові та Ромнах концерти супроводжувалися видовищними фаєр-шоу. У Києві та Кам’янському пройшли еко-вечірки із співами, освітніми активностями та переглядом тематичних фільмів. В Полтаві влаштували вуличну інформаційну акцію про природні парки Полтавщини. В Рахові запускали небесні ліхтарики, в Миколаєві відбулися екопосиденьки, у Рівному пройшов майстер-клас із виготовлення флораріуму, в Хмельницькому влаштували масштабний світловий флеш-моб, у Вінниці пройшов збір макулатури та майстер-класи із виготовлення з неї різних речей. У Львові, Тернополі та Чорткові відбулися толоки та впорядкування місцевих парків.

По всій Україні відбулися десятки освітніх подій у школах та університетах. А також ресторани та кафе Києва, Львова, Косова та інших міст країни запросили своїх відвідувачів на романтичні вечері на підтримку Години Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: