Президент присвоїв звання Героя України загиблому солдатові Нацгвардії

Президент Петро Порошенко присвоїв посмертно солдатові резерву батальйону «Донбас» Національної гвардії Євгенію Тельнову звання Героя України, з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Сьогодні я прийняв рішення присвоїти високе звання Герой України Євгену Львовичу Тельнову, знаменитому «Вусачу», який загинув 15 лютого 2015 року у боях під Широкиним, особисто знищивши декілька танків противника, які готували наступ на мирний Маріуполь», - сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистих заходах з нагоди 3-ої річниці з дня створення Національної Гвардії України.

Високу державну нагороду з рук Глави держави отримала дружина Героя Світлана.

Євгеній Тельнов (позивний «Вусач») вступив на службу у батальйон «Донбас» у свої 52 роки у перших лавах добровольців. Сам він про приєднання до лав військових Нацгвардії, що відправилися захищати Батьківщину в зону проведення АТО, говорив: «Якщо не я, то хто? Наші діти? Якщо кожен буде думати: «мене це не стосується», «мені це не потрібно», – то скоро чужі війська будуть стояти під Кіровоградом».

Євгенію Тельнову довелося пройти Артемівськ, Попасну, Іловайськ.

Під час виходу українських військ із Іловайська, Євгеній Львович знищив 2 одиниці бойової бронетехніки ворога. Опинившись у ворожому оточенні, Євгеній із невеликою групою інших бійців «Донбасу» відмовивився капітулювати та пішов на прорив і зумів дістатися до своїх. 15 лютого поблизу Широкиного в умовах поганої видимості підрозділ потрапив у засідку, де по ним відкрився щільний вогонь. Солдат Тельнов під час відбиття атаки допоміг евакуювати інших бійців в укриття, встиг врятувати життя свого однополчанина і продовжував вести бій на дуже близькій відстані. Того дня під час бою він загинув смертю героя.

25 лютого 2015 року кіровоградці проводили в останню путь свого земляка. Тоді попрощатися з бійцем прийшли близько півтисячі містян. 21 серпня 2015 в ЗОШ №17 у Кіровограді було відкрито меморіальну дошку в пам’ять про загиблого Героя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: