Репер із Брукліна заспівав веснянку з українцями

15025

Київський електро-фолк гурт «GG ГуляйГород» випустив нову композицію «Гаївка», в якій поєднав африканський хіп-хоп і традиційний український спів.

У записі пісні взяв участь бруклінський хіп-хоп виконавець King Kwa Zulu. Він багато подорожував світом і виступав у десятках країн – від Сполучених Штатів до Гоа. Зараз King Kwa Zulu мешкає і працює в Києві, пише Cultprostir

«Ми познайомились на одному world music концерті, – розповідає учасник «GG ГуляйГород» Андрій Антоненко. – Тоді я саме працював над треком, для якого дуже пасували елементи репу. Нам хотілось чогось колоритного, а найкрутіше, як відомо, читають саме африканці, не європейці. Хоч King Kwa Zulu і з Нью-Йорка, за походженням він африканський зулус. Йому сподобалась наша музика, і він погодився на співпрацю. Тож ми записали матеріалу на три треки. «Гаївка» – перший з них».

«Гаївка» – це народна пісня, яку учасники «GG ГуляйГород» знайшли в селі Сосни Вінницької області під час етнографічної експедиції. За словами музикантів, вона вважається веснянкою-грою, у якій головну роль виконує маленька дівчинка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: