У Львові на місці історичного будинку композитора Ярославенка постане новобудова

d8a1a0e96dcd5284449d827719db8d2b

Замість обіцяного відновлення зруйнованого будинку композитора Ярославенка, у Львові таки постане новобудова.

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на будівництво гр. Мельником Р.Л. багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського обслуговування, музичною дитячою ім. Я. Ярославенка, творчими майстернями та даховою котельнею на вулиці Ярославенка, 30.

За словами головного архітектора міста Юліана Чаплінського йдеться про 4-поверховий будинок. «Таким чином  ми вирішуємо проблему щоб вшанувати пам'ять Ярославенка, щоб діти могли займатися музикою, і щоб вийти з судових процесів. Перший поверх передається містові під музичну студію», - сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, скандал навколо зруйнованого забудовником будинку відомого композитора Ярослава Ярославенка триває уже багато років. У 2008 році він був викуплений у мешканців та зруйнований, а на його місці мала постати багатоповерхівка.

Коли у справу втрутилася громадськість забудовник запропонував після зведення нового будинку виділити 95 кв м його площі під музей, була також пропозиція відбудувати фасадну стіну історичної будівлі.

11 лютого 2014 року Сихівський районний суд виніс рішення про зобов’язання забудовника Ростислава Мельника відновити будинок українського композитора Ярослава Ярославенка.

Забудовник - президент компанії “Ріел-груп” Ростислав Мельник заявив, що компанія подаватиме апеляцію на це рішення. Пізніше, у 2015 році, Ростислав Мельник заявив про намір відбудувати будинок у первісному вигляді. Ці заяви лунали публічно, тож дещо заспокоїли громаду.

Зараз же, згідно із рішенням виконкому, питання відновлення будинку вже не стоїть на порядку денному, замість історичної будівлі постане новобудова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: