Зустріч Порошенка і Трампа відбудеться після погодження порядку денного

washington_dc_skyline

Зустріч президентів України і США Петра Порошенка і Дональда Трампа відбудеться щойно дві сторони узгодять порядок денний, а також наповнення майбутніх переговорів.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв у інтерв’ю газеті «Сегодня», передає УНІАН.

«Дійсно, ми пропонували дату візиту президента України до Вашингтона наприкінці лютого. Але, як ви знаєте, на той час відбувалися певні непрості кадрові процеси в новій адміністрації», - відзначив він.

За словами Єлісєєва, на той момент, на жаль, ще не були зайняті ключові позиції в новій американській адміністрації, у Держдепі, у Раді нацбезпеки. Тому є певні об’єктивні причини відсутності конкретних дат.

«По-друге, нас, звичайно ж, цікавить змістовний візит, а візит не заради візиту. Отже, крім дати, ми б хотіли сформувати конкретний порядок денного з тим, аби вийти на певні домовленості. Найближчим часом плануємо продовження контактів на високому рівні для узгодження таких домовленостей.

Ми продовжуємо роботу над підготовкою візиту президента України до США, щоб закріпити позитивні тенденції в нашому діалозі та залучити Вашингтон до активної участі в питаннях відновлення миру та безпеки в Європі», - сказав він.

За словами заступника глави АП, використовуються всі можливості для того, щоб підготувати головну і ключову зустріч – українсько-американський саміт.

«Тому і нещодавній візит заступника помічника держсекретаря США Бріджит Брінк до України розглядався в цьому контексті. Хочу ще раз повторити: зустріч на найвищому рівні відбудеться, щойно дві сторони узгодять порядок денний, а також наповнення майбутньої зустрічі. Звичайно, ми б хотіли, щоб це сталося якомога швидше», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: