Чи буде мир? Організатори Alfa Jazz Fest і лідер бойкотного руху проведуть перемовини

IMG_2008 (1)
Фото: Дзеркало Тижня

У Львові 28 березня виконавча директорка Alfa Jazz Fest зустрінеться з головою громадської організації «Економічний бойкотний рух», аби обговорити питання проведення фестивалю у місті.

У червні Львів знову планують перетворити на столицю джазу. Протягом 23-27 червня на трьох локаціях міста збираються провести Alfa Jazz Fest, однак активісти виступають проти цього. Свою позицію вони пояснюють тим, що одним із засновників та спонсорів фестивалю є російський «Альфа Банк».

Сьогодні лідер бойкотного руху Олег Радик та виконавча директорка фестивалю Наталя Горбачевська зустрінуться, аби узгодити питання проведення Alfa Jazz Fest.

Раніше у коментарі ІА Дивись.info та сьогодні на прес-конференції Наталя Горбачевська підкреслила, що намагатиметься досягти компромісу з активістами.

Наталя Горбачевська, виконавча директорка Alfa Jazz Fest. Фото: Дивись.info

«Не перший рік є люди, які дискутують стосовно того, чи хороший фестиваль, чи ні та чи варто його проводити. Колеги почитають нашу програму, якщо будуть музичні зауваження, я думаю, ми зможемо внести поправки. А стосовно інших організаційних питань… Діалог є, — переконана виконавча директорка. — Ми намагаємося почути людей, у яких є інша думка і точка зору. Сподіваюся, ми зустрінемося і переговоримо так само як і у попередні роки — у конструктивному руслі. Сподіваюся знайти компроміс. Ми хочемо почути і врахувати думки людей, які мають інше враження, а вони так само мають почули нас і те, заради чого ми робимо фестиваль. У нас є ідея зробити хорошу подію і у вірю в те, що ці люди це розуміють».

Читайте також: У нас немає сумнівів, що ми робимо правильно, — виконавча директорка Alfa Jazz Fest

Натомість Олег Радик у коментарі Дивись.info заявив, що свої переконання не змінить і його позиція стосовно проведення фестивалю залишиться такою ж, як і раніше.

«Позиції чіткі. У нас вони прості. Політика має бути без мистецтва, а для нас це піар банку окупанта», — зазначив активіст.

Додамо, що 25 березня «Економічний бойкотний рух» ініціював створення штабу протидії експансії «Русского міра через мистецтво», а відтак, і Alfa Jazz Fest.

«Альфаджазфест не лише культуральний захід. Це спроба показати світу, що Росія з нами дружить і допомагає. Як житель, наприклад, Німеччини, може сприймати санкції проти окупанта Криму, коли російські бізнесмени разом з українськими нуворишами і колаборантами веселяться під час російсько-української війни. Це їхній ОСТАННІЙ ФЕСТИВАЛЬ», — написав Олег Радик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у 2016 році представники «Економічного бойкотного руху» заявили, що проводити акцію прямої дії не будуть, але закликали бойкотувати захід. Тоді очільник громадської організації Олег Радик повідомив, що вони домовилися з керівництвом фестивалю про те, що частину грошей від Alfa Jazz Fest передадуть у благодійний фонд «Крила надії» на допомогу онкохворим дітям.

Додамо, 16 березня представник добровольчих батальйонів у Львові Тарас «Хаммер» Бобанич заявив, що «ніяких альфа-джазів у Львові не буде». Про історію конфлікту між львівськими активістами та фестивалем читайте тут.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: